Tragerterapeuter på sommarkurs på Tjörn

Nyligen vidareutbildade sig nio diplomerade TRAGER®terapeuter på en tredagars kurs på Billströmska folkhögskolan på Tjörn. Deltagarna fick bland annat fördjupa sig i Reflex-Respons - ett sätt inom TRAGER att aktivera kontakten mellan kroppen och sinnet.

- Reflex-Respons stimulerar nervsystemet att bli mer alert och kan vara till stor hjälp för både personer med till exempel funktionshinder eller med nedsatt reaktionsförmåga, säger Jan Fogel, internationell TRAGER-instruktör.

Diplomerade Tragerterapeuter vidareutbildade sig på Tjörn.

Kursledare Jan Fogel demonstrerar Reflex-Respons för deltagarna i sommarkursen.

Genom Reflex-Respons sker en återinlärning av delvis förlorade funktioner och man kan lära sig att bygga upp nya rörelsemönster utifrån den nya situationen som man har hamnat i på grund av trauma, sjukdom eller olyckshändelse.

Kurs i TRAGER Apporoach på Tjörn i juni 2017 - trager.se

Reflex-Respons inom TRAGER kan vara till stor hjälp för både personer med till exempel funktionshinder eller med nedsatt reaktionsförmåga.

Andra moment i kursen var bland annat hur TRAGER kan användas med sittande klienter i till exempel rullstol och vara till hjälp för personer med Parkinsons sjukdom samt balansträning. En av dagarna fokuserade även speciellt på bröstkorgen och hur TRAGER kan förbättra andningen.

ERFARNA TRAGERTERAPEUTER FRÅN HELA LANDET

Kursen på Tjörn ägde rum den 19-21 juni och deltagarna kom från hela Sverige samt en även från Kiel i Tyskland. Det var tre intensiva och lärorika dagar och även givande för TRAGER-gänget att få träffas och dela erfarenheter, då många bor långt ifrån varandra till vardags. 


Diplomerade Tragerterapeuter och deltagare i kursen på Tjörn juni 2017 fr.v. Sandra Riomar, Åsa Lundell, Margaret Gyllenpalm, Birgitta Hultqvist, Eva Samuelsson, Mygg Hellbom, Bo Gyllenpalm, Ann-Charlotte Fogel, Anette Lindahl, Maggi Ronnell, Annika Sahlée. Längst fram kursledare Jan Fogel.

De flesta som deltog är diplomerade TRAGER®terapeuter sedan 10-20 år eller mer. Kursledare var Jan Fogel och assistenter Ann-Charlotte Fogel och Margaret Gyllenpalm.

OM UTBILDNINGEN

Utbildningen till diplomerad TRAGER®terapeut är på deltid och varierar i regel mellan 1,5-3 år. För att behålla statusen som diplomerad TRAGER®terapeut krävs återkommande fortbildning. Läs mer om TRAGER-utbildningen.

KONTAKT

Vill du komma i kontakt med någon av våra duktiga diplomerade TRAGER®terapeuter i Svenska Tragerföreningen? Du hittar namn och kontaktuppgifter på länken nedan: 
 
Text: Birgitta Hultqvist
____
 
/2017-07-10
 
Svenska Tragerföreningen
 
Svenska Tragerföreningen på Facebook