SVENSKA TRAGERFÖRENINGEN  

Vi är en ideell förening som vill sprida kännedom och kunskap om Trager® Approach – denna mjuka, effektiva och härliga kroppsterapi som utvecklats av den amerikanske läkaren Milton Trager (1908-1997). Han ägnade sitt liv åt att utforska hur inkännande beröring och mjuka rörelser påverkar kroppen och nervsystemet.

TRAGER® är ett sätt att öka livskvalitén såväl fysiskt, psykiskt som emotionellt. Det är ett rofyllt sätt att genom beröring med mjuka, vaggande rörelser och med individuella rörelseövningar släppa spänningar, stress och hitta tillbaka till kroppens naturliga rörelsemönster. Syftet är att förmedla ett mjukt, fritt och harmoniskt sätt att vara i sin kropp och att lösa upp medvetna och omedvetna spänningar som kan visa sig som smärta, stelhet och begränsad rörelseförmåga.

Med Trager® lär du dig att på ett tidigt stadium känna igen signalerna på spänningar, stress och vad du kan göra åt det.

Välkommen att upptäcka Trager® Approach.

image

AKTUELLT

TRAGER PÅ HARMONI EXPO I SOLNA 28-29 OKTOBER 2023
  • Svenska Tragerföreningen deltar på mässan Harmoni Expo i Solnahallen helgen 28-29 oktober. Välkommen att prova Trager® i vår monter 7b, sal AB!
Blogg
NU PÅ SVENSKA: "En guide till Trager Mentastics - rörelse, beröring, avspänning" av Milton Trager och Cathy Hammond.

- Vi är stolta och glada att Milton Tragers bok nu ges ut på svenska i en vacker och poetisk översättning av Agneta Pleijel, säger Birgitta Hultqvist från Svenska Tragerföreningen.

Köp boken här

TRAGER® passar dig som

  • har stress- och spänningsrelaterade besvär och vill förbättra din förmåga att slappna av
  • av olika anledningar har spänningar och smärtor i exempelvis axlar, rygg, ben, nacke eller käke
  • vill förbättra din kroppshållning, andning och cirkulation
  • vill fördjupa din kroppskännedom, bli grundad och öka din förmåga att röra dig lättare, mjukare och utan ansträngning
  • har nedsatt rörlighet efter olycksfall eller sjukdom. Trager® kan lindra vid exempelvis Parkinsons sjukdom, stroke och andra funktionsnedsättningar i rörelseorganen
  • önskar uppleva en rofylld stund med avspänning.

Trager® är också en väg till personlig utveckling och självinsikt. Det är ett sätt att genom rörelse komma i kontakt med dina känslor och hitta hem till ditt autentiska jag. Ytterst handlar Trager® om upplevelsen av att kropp och själ är en enhet.

Boka terapeut

image

Nöjda klienter